- 330 odwiedzin
Robi się go szybko, składniki są proste, smakuje wyjątkowo pysznie. Zróbcie nawet bez okazji, bo bardzo warto.
Biszkopt
7 łyżek mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
7 żótłek
3 łyżku cukru
białka z 7 jajek
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać powoli obie mąki i proszek do pieczenia, cały czas miksując. Do masy dodać delikatnie ubite białka, zamieszać drewnianą łyżką. Biszkopt piec w temperaturze 180 st C. Gdy ostygnie, nasączyć go 10 łyżkami kawy cappuccino (użyj chłodnej).
Krem
1 szt masła roślinnego
2 szt serka waniliowego
2 szkl mleka w proszku
pół szkl. cukru pudru
Składniki zmiksować na gładką masę. Gdy biszkopt ostygnie, przekrój go na 3 części i przełóż masą oraz daj odrobinę na wierzch. Udekoruj tak, jak lubisz.
Smacznego!