Blog
-
Biszkopt 7 łyżek mąki 2 łyżki mąki ziemniaczanej 7 żótłek 3 łyżku cukru białka z 7 jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać powoli obie mąki i proszek do pieczenia, cały czas miksując. Do masy dodać delikatnie ubite białka, zamieszać drewnianą łyżką. Biszkopt piec w temperaturze 180 st C. Gdy ostygnie, nasączyć go…
-
Pełna życia, przemieszczających się na rowerach ludzi i pięknych zakątków, może pochwalić się fascynującą historią, w ciągu której z małej wioski rybackiej stała się wysoko rozwiniętą stolicą jednego z Europejskich… Read More
-
Razem z Elizą (artystycznym dobrym duchem naszej firmy) i Maćkiem (zajrzyjcie na konto na Insta @madebym_) spotkaliśmy się w jego przytulnej, świątecznej kuchni, by razem upiec te cukiernicze cuda.… Read More
-
Dziewięć lat temu. To właśnie wtedy po raz pierwszy zobaczyłam katalog Green Gate. Kolorowe cudo dzięki któremu z czerwcowego, leniwego popołudnia przeniosłam się w tak inny, magiczny, skandynawski i zimowy… Read More
-
Grudzień ma w sobie niezwykłą magię. Czas radosnego oczekiwana przeplata się z gorączkowymi przygotowaniami do najpiękniejszego wieczoru, Wigilii. Lubię ten czas. Zarówno spokojne, niespieszne chwile, gdy mogę w końcu przeczytać… Read More