Bardzo łatwy tort cappuccino ze starego notatnika Babci

Robi się go szybko, składniki są proste, smakuje wyjątkowo pysznie. Zróbcie nawet bez okazji, bo bardzo warto.

— Joanna First

Biszkopt 

7 łyżek mąki

2 łyżki mąki ziemniaczanej

7 żótłek

3 łyżku cukru

białka z 7 jajek

1 łyżeczka proszku do pieczenia

Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać powoli obie mąki i proszek do pieczenia, cały czas miksując. Do masy dodać delikatnie ubite białka, zamieszać drewnianą łyżką. Biszkopt piec w temperaturze 180 st C. Gdy ostygnie, nasączyć go 10 łyżkami kawy cappuccino (użyj chłodnej).

Krem

1 szt masła roślinnego

2 szt serka waniliowego

2 szkl mleka w proszku

pół szkl. cukru pudru

Składniki zmiksować na gładką masę. Gdy biszkopt ostygnie, przekrój go na 3 części i przełóż masą oraz daj odrobinę na wierzch. Udekoruj tak, jak lubisz.

Smacznego!

Related posts

Leave a Reply

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *