* * *,

Bardzo łatwy tort Cappuccino ze starego notatnika babci

Robi się go szybko, składniki są proste, smakuje wyjątkowo pysznie.
Zróbcie nawet bez okazji, bo bardzo warto.

 

Biszkopt 

7 łyżek mąki

2 łyżki mąki ziemniaczanej

7 żótłek

3 łyżku cukru

białka z 7 jajek

1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Żółtka utrzeć z cukrem na gładką masę, dodać powoli obie mąki i proszek do pieczenia, cały czas miksując.
Do masy dodać delikatnie ubite białka, zamieszać drewnianą łyżką. Biszkopt piec w temperaturze 180 st C.
Gdy ostygnie, nasączyć go 10 łyżkami kawy cappuccino (użyj chłodnej).

 

Krem

1 szt masła roślinnego

2 szt serka waniliowego

2 szkl mleka w proszku

pół szkl. cukru pudru

Składniki zmiksować na gładką masę.
Gdy biszkopt ostygnie, przekrój go na 3 części i przełóż masą oraz daj odrobinę na wierzch.
Udekoruj tak, jak lubisz.

 

Smacznego!

 

no comment

writer

The author didnt add any Information to his profile yet